OPPSKRIFT: QUATRO STAGIONE

I pizza er ingrediensene ekstremt viktige. Bruk mel av kvaliteten «00», samt de beste italienske bokstomatene og ekte mozzarella. Så snart du har lært deg grunntriksene for deigen, er mulighetene endeløse.

Oppskriften er fra boken RÅ VARE.
Les mer og bestill boken her

Deig (4-5 pizzaer)

Ingrediender:
5 dl vann
875 g mel (tipo 00)
1 ts salt
1 ts sukker
5 g fersk gjær
50 g olivenolje av god kvalitet

Fremgangsmåte

Kjør melet alene i 3 minutter i en kjøkkenmaskin på lav hastighet. Smuldre i gjæren. Hell i vannet, fremdeles på lav hastighet. Tilsett salt når melblandingen er blitt en røre. Kjør dette i 5 minutter. Tilsett oljen og kjør blandingen et par minutter til i maskinen. Juster med olje eller mel dersom deigen oppleves som for bløt eller for tørr. Legg deigen på benken og dekk den til med en lett fuktet klut. La den hvile i en halvtime. Del deigen i like store deler som formes til baller. Dekk dem med et fuktig klede. La heve i 20 minutter. Form ballene til pizzaer med et kjevle. Legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Fordel tomatsaus på pizzaene og la heve til deigen er blitt dobbelt så tykk. Dette skal ta omtrent 1 time. Stekes på 240 grader til pizzabunnen får farge. Legg på mozzarella og ingredienser etter ønske og ferdigstek et par minutter til.

paleet-pizza-vår-7376.jpg

VÅR

4 store asparges, grønn eller hvit (den hvite må skrelles)

80 g ricotta

80 g pancetta

paleet-pizza-sommer-7381.jpg

SOMMER

1 pakke cherrytomater, delt i to

1 buffalo mozzarella

litt frisk basilikum

paleet-pizza-høst-7390.jpg

HØST

80 g av sesongens sopp

1 ts trøffelolje, eller fersk trøffel dersom du har

80 g skivet parmesan

paleet-pizza-vinter-7384.jpg

VINTER

1 dl tomatpulpa, kjørt med stavmikser

80 g spicy italiensk salami (f. eks. spianate)

80 g mozzarellaterninger